Hagyományos marharagu zöldborsóval
A marharagu egy tipikus „secondo” azaz főfogás, amit a tészta után fogyasztanak. Általában húsból vagy halból készül, zöldségekkel. Jellemzője, hogy tájegységenként máshogy főzik. Az összetevőknek frissnek kell lenniük és a húsnak a lehető legjobb minőségűnek.
Hozzávalók
- lasagne tészta
- 600g marhahús
- 400g zöldborsó
- 100g zeller
- 40g vaj
- 20g liszt
- 300 ml fehérbor
- só, bors, rozmaring és menta
Elkészítés
Fűtse fel a kemencét 350C hőmérsékletre. A kockára vágott húst, szórjuk meg a liszttel. Melegítsük fel az edényt a kemencében, olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg a hús minden oldalát, majd öntsük fel a fehérborral. Az előkészített húst tegyük egy edénybe és fedjük be a zöldborsóval és a szárzellerrel. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és a mentával, majd a kemence zárt ajtaja mögött süssük 2 óráig.