ALFA FORNI: ÚTTÖRŐ A SÜTÉS TECHNOLÓGIÁBAN

„Olyan világot képzeltünk el, ahol az otthoni kemence olyan eszköz lehet mindenki számára, mely felejthetetlen percekkel ajándékoz meg minket. Szeretnénk az embereket közelíteni gyökereikhez, szeretnénk minden otthonnak adni egy ragyogó kemencét.”

1977-ben minden egy érdekes próbálkozással indult…

1977 -ben Rocco és Marcello, két dél-olaszországi unokatestvér úgy döntöttek, hogy fatüzelésű kemencét építenek otthoni partijukra. Olyasféle sütő volt az elképzelésük, amivel nem csak kiváló ételeket lehet készíteni, de impozáns éke lehet kertjüknek. Sok sikertelen próbálkozás után született meg a Forno Tradizionale… Jóval később, 2010 nyarán, egy „pizzata” partin, Rocco fia, Andrea észrevette, hogy minden vendég szereti a pizzát, de senki sem szeret rá 3 órát várni. Rájött, hogy gyors, nagy kapacitású sütőre lenne szükség a vendégek jó kiszolgálásához. Szabadalmaztatott hőáramlási technológiájuk nagyszerűen működött rozsdamentes acél fűtőberendezéseikben, de azt lehetett volna használni ezekben a sütőkben is. Andrea így szólt: „Miért ne használhatnánk ezt a kemencénkben is?” Apja és nagybátyja eleinte nagyon szkeptikusak voltak. A Forno Tradizionale kedvelt termék volt, nem érezték úgy, hogy változtatni kellene. Végül mégis rávette őket, hogy engedjék meg neki, hogy megpróbálja, ha semmilyen módon nem rontja az eredeti elképzelést. A kísérlet nagyon jól sikerült: az új módon működő sütő minden korábbi elképzelést felülmúlt.
Azoknak, akik még mindig szeretik a régi klasszikusokat, ne aggódjanak. Az Alfa folytatja az innovációt, de legyen hű a gyökereinkhez, ahogy Rocco és Marcello akarták.

„Képzeljünk el egy világot, ahol a hatékony fatüzelésű kemence nemcsak a pizzériák vagy éttermek számára elérhető, hanem mindenki használhatja, akár az otthonában is"